Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

20111114 ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ 2

Μηνύματα (emails) που κυκλοφορούν επί του θέματος.
ΣΓΣ

Προς το παρόν έχουμε μια ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ με μια ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση που την ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο "πατριώτης" Καρατζαφέρης και το επιτελείο του
"για εθνικούς σκοπούς" (το ίδιο έλεγε και ο ΓΑΠΑΣ) για να μας σώσουν !!!


 Και για να προλάβω λέω όλα καλά και άγια (τρομάρα τους) αλλά η πρόταση για το πρωθυπουργό έπρεπε να έχει προκύψει ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ που αυτή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ και που δεν μπορούν να πουν ότι "είχε συνεδριάσει" διότι η πράξη αυτή είναι επίσημη. 

Κατά συνέπεια όσες πράξεις και αν κάνει η ψευτοκυβέρνηση μπορούν να καταγγελθούν και να είναι ΑΚΥΡΕΣ . Αυτή θα ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ και όχι οι υπουργικές καρέκλες.... 

      
Σύνταγμα της Ελλάδος
Άρθρο 37

1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
2.Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
3.Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
4.Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

Άρθρο 38

1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37. Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ’.
2.Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου. Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών. ωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.

Πραγματικά απίστευτο το σκεπτικό σου. Οι εθνικιστές συμμετέχουν για πρώτη φορά από το 1974 σε κυβέρνηση (εθνικής ενότητας), η Αριστερά από τα Εξάρχεια μέχρι την Γαλλία έχει σκυλιάσει γι’ αυτό και εσύ διαμαρτύρεσαι γιατί ... «δεν συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάς του κυβερνώντος κόμματος δια να καθορίσει την εθνική θέση». Λες και θα έβγαινε κάτι καλό για την Ελλάδα και το Έθνος από αυτή την ομάδα πράσινων κομματόσκυλων.
Με κάτι τέτοια μυαλά ο εθνικιστικός χώρος βρισκόταν επί δεκαετίες στο 0,%

Γιώργος

________________________________
From: MAIANDROS <maiandros@gmail.com>
To: ETHNIKISMOS <ethnikismos@googlegroups.com>
Sent: Sunday, November 13, 2011 5:18 PM
Subject: [Εθνικισμός] RE: ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ 2
http://groups.google.gr/group/ethnikismos       Σύνταγμα της Ελλάδος
Και ποιός μπορεί μα μας σώσει Μαίανδρε; Η Χρυσή Αυγή και ο Μιχαλολιάκος;;!;;;;;;;;;!!!!!!!!!;;;;;;;;;;

Στις 13 Νοεμβρίου 2011 5:18 μ.μ., ο χρήστης MAIANDROS <maiandros@gmail.com> έγραψε:
Εγώ εδω δεν αναζητώ "σωτήρα" αυτόν βρείτε τον εσείς. Εγω εδώ κάνω μια παρατήρηση για το τί θα μπορούσε να κάνει ο....ΣΩΤΗΡΑΣ. Αν δεν συμπολιτευότανε με δοσίλογους.
Η περίπτωση αυτός ο "σωτήρας" να έχει συμπολιτευτεί με "δοσίλογους", για να σώσει ό,τι μπορεί, δεν σου περνά από το μυαλό; Έχω βαρεθεί πραγματικά όλους τους πατριώτες, οι οποίοι απλά βγάζουν πύρινους λόγους, περί γενικοτήτων, και χωρίς να προτείνουν τίποτα στην ουσία. Αν έχετε να προτείνετε κάτι, κάντε το!!!!!

Στις 14 Νοεμβρίου 2011 3:50 π.μ., ο χρήστης MAIANDROS <maiandros@gmail.com> έγραψε:
Κι εγω Ρωμανέ έχω ΤΡΙΣΒΑΡΕΘΕΙ να ακούω αριβίστες να επικαλούνται ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και ΣΩΣΣΙΜΑΤΑ σαν τον ΓΑΠΑ και τους υπόλοιπους . ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ λόγους λοιπον θα ψηφίσουν με 180 ψήφους το ξεπούλημα της χώρας. Αν δεν θες να το καταλάβεις δικαίωμα σου . Αφου όμως σώνει και καλά θες να έχεις αποψη κάτσε και διαβασε τι θα ψηφίσουν. ΑΝ δεν τον κάνουν ΤΟΤΕ θα είμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη. Σε επόμενο mail θα στείλω το τι ζητείται να ψηφίσουν και κατ εμενα θα το ψηφίσουν.

Παρε τώρα κι ενα ανέκδοτο για την περίπτωση "κωλοτούμπα" (Παίρνει καιτο Σαμαρά μέσα.)

Ένας κόκορας κυνηγούσε μια κότα.
Η κότα καθώς τρέχει … σκέφτεται:
“Αν του κάτσω θα μου βγει το όνομα!
Να τρέξω να ξεφύγω; … θα χάσω την εμπειρία!…
Τι να κάνω.. τι να κάνω…;…. Ας  σκοντάψω !!!”






\

Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί με τις τοποθετήσεις μας. Και επίσης ας χρησιμοποιούμε ορολογία όσο το δυνατόν κοινή.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να χρυσώσει το χάπι (αν και μάλλον περι κλύσματος θα πρόκειται) που θα φάει ο ελληνικός λαός.

Είναι μια κυβέρνηση επικεφαλής της οποίας είναι κάποιος που αναδείχθηκε μέσα από αυτό το σύστημα που ευθύνεται ως ένα σημείο για το χάλι της πατρίδας μας σήμερα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμμετέχει το ΛΑΟΣ σε αυτή την Κυβέρνηση; Ως τι συμμετέχει; Συμφωνεί δηλ. με αυτά που έχουν εξαγγείλει οι δανειστές μας και απαιτούν να γίνουν από αυτή την μεταβατική κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν να συντηρούν τον ετοιμοθάνατο ασθενή με ημίμετρα. Μα εάν πετύχει αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει επιτευχθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας; Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να φανταστώ είναι ότι το ΛΑΟΣ συμμετέχει παρά την θέλησή του, ώστε να βάλει -όπου μπορέσει- λίγο "φρένο" στον Παπαδήμο και να καταφέρει κάποια μέτρα να είναι κάπως λιγώτερο εξοντωτικά.

Επίσης συμφωνώ ότι αυτή η κυβέρνηση είναι όπως και να το δούμε προϊόν συνταγματικής εκτροπής. Σαφώς και δεν έγιναν όλα νομότυπα. Ποιά θα είναι η νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης λοιπόν απέναντι στον ελληνικό λαό; Διότι απέναντι στους δανειστές μας θα είναι εντάξει. Ο λαός όμως τι λέει για όλα αυτά; Και εγώ σου λέω ότι -όπως έχει πει ο Αδ. Γεωργιάδης- κάπου στραβώνει το κλίμα και η αριστερά αρπάζει την ευκαιρία και κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο, αλλά αυτή την φορά δυναμικά, και καλά ένα "νέο ΕΑΜ" όπως ήδη έχουν πει κάποια "δίποδα". Ποιός θα έχει χάσει τότε, οι αριστεροί που θα παρουσιαστούν -πάλι- ώς "σωτήρες" ή το ΛΑΟΣ που σύμφωνα με την προπαγάνδα (σαν να τους ακούω) θα έχει συμμετάσχει σε μία δοσιλογική κυβέρνηση αλλά Τσολάκογλου; και τελικά μήπως συνολικά χαμένος θα είναι ο Ελληνικός Λαός;

Δεν διαφωνώ ότι χαιρόμαστε που επιτέλους ο Εθνικιστικός χώρος έχει υπουργούς σε μιά "κυβέρνηση" αλλά μήπως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ;

Τα λέω δε όλα αυτά διότι είμαι πεπεισμένος χωρίς κυνηγάω μάγισσες ότι η επιλογή "Παπαδήμου" δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Σίγουρα πάντως δεν έγινε απολύτως νόμιμα.

Τελικά ισχύει ότι πάμε για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου; Διότι αν ναι, τι θα προλάβει -σε 3 μήνες- να πρωτοκάνει αυτή η κυβέρνηση; Μήπως, με συνοπτικές διαδικασίες, να αποτελειώσει τον "ασθενή", να τον θάψει και να απαλλοτριώσει την περιουσία του; Αγαπητοί φίλοι φοβάμαι ότι ο βρόγχος έχει ήδη κλείσει αλλά ο μελλοθάνατος δεν έχει καν πάρει είδηση.

Θα δείξει όμως ...     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου